грим

Ето как правилно да почиствате четките си за грим

Кога беше последният път, в който почистихте четките си за грим? Ако отговорът ви не се отнася до последните няколко дни, тогава е време да се погрижите за инструментариума си.

Колкото и да е неприятно, правилното почистване на четките за грим е изключително важно за здравето на вашата кожа.

грим

Мръсните четки не само стават дом за милиони бактерии, които причиняват кожни проблеми и инфекции, но имат и по-кратък живот. В крайна сметка, комплект качествени четки за грим може да струва доста, затова грижата за тях е от огромно значение.

Колко често трябва да се почистват?

Регулярното почистване на четките зависи от това колко често ги използвате. Докато професионалните гримьори трябва да ги измиват всеки ден, за любителите грижата веднъж седмично е напълно достатъчна.

грим

Някои четки – като тези за сенки и бронзант, дори може да се почистват веднъж месечно при по-рядка употреба, но е важно да имате предвид, че използваният продукт се натрупва по четката и премахването му става по-трудно.

С какъв препарат се почистват?

Тук значение оказва типът косъм, от който са направени четките ви. Ако са от естествен косъм, използвайте лек почистващ препарат, който да премахне бактериите, но да не увреди структурата на косъма.

грим

За синтетичните влакна може да използвате и по-силен препарат, но ако не сте сигурни в избора си, най-добре заложете на бебешки шампоан.

Коя е правилната техника?

Потапяйте всяка четка поотделно под течаща топла вода, като избягвате металната й част в основата, след което втрийте препарата във влакната и масажирайте. Изплакнете четката и повторете, докато не започне да тече чиста вода.

грим

Как да изсушавате четките?

Изцедете излишната вода от четките и ги поставете на кърпа. Най-важното тук е да се уверите, че хубаво сте подсушили металната част, за да избегнете ръждата и разпадането на четката.

грим

Източник: The Independent

- реклама -