Ким Чен-Ун

Ето как Ким Чен-Ун лично изстрелва опасните си ракети

Севернокорейската държавна информационна агенция публикува снимка на лидера Ким Чен-Ун на която се вижда как той лично контролира изстрелването на балистичните си ракети.

На конкретната фотография върховния командващ на Корейския народ пуска управляемата ракета „Хуансон-12“

Тя бе изстреляна в петък. „Хуансон“ прелетя над японския остров Хокайдо в Тихия океан и по думите му е „улучила право в целта“, което доказва „нарастването на стратегическите възможности на ракетите със среден и далечен обсег на действие“ и свидетелства за „увеличаването на военната мощ на ядрената сила“ на Севера.

„Както признава целият свят, ние постигнахме всичко това въпреки траещите вече няколко десетилетия санкции на ООН. Става ми безкрайно тъжно, когато си мисля за страните, смятащи се за сили особено, когато им се налага да наложат санкции, за да завладеят Северна Корея“, изтъкна върховния лидер на КНДР.

Целта е изравняване на силите със САЩ

„Ние ще покажем на шовинистите от Великите сили, че нашата държава, независимо от блокадите и санкциите, постига целите си“, каза Ким Чен-Ун, във връзка с ядрената си програма.

Той отбеляза също така, че целта на разработката на ядрените оръжия е да изравни военната мощ на страната се с тази на САЩ и че вече е „почти на крайната права“ в това отношение.

- реклама -