Звънчево надлез катастрофа причини разследване

Ето как е станала зверската катастрофа на надлеза край Звънчево

Окръжната прокуратура наблюдава разследването на тежката катастрофа на надлеза при село Звъничево, при която загинаха петима души.

Това съобщиха от ОДМВР – Пазарджик.

Малко преди 07.00 часа на 22 декември 69-годишен мъж с инициали Д.Г. от село Ветрен дол загубил контрол над лек автомобил „Лада“.

Във возилото пътували още съпругата на водача – жена с инициали Р.Г. (на 60 г.) и 56-годишна жена с инициали П.К. от Пазарджик. Автомобилът навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал челно в микробус „Мерцедес“, управляван от мъж с инициали Я.Р. (на 38 г.).

Непосредствено след първия удар 53-годишен с инициали М.Й. (шофьор на друг микробус „Форд“, движейки се от Звъничево по посока за село Братаница) също загубил контрол над управлявания от него бус. Той навлязъл в насрещната лента, където последвал удар в „Пежо“. Във френския автомобил пътували мъж с инициали Г.Т. (на 64 г. от село Братаница) и съпругата му с инициали А.Т. (на 60 г.).

След получаване на сигнал за случилото се към мястото са насочени екипи на „Пътна полиция“, РУ – Пазарджик, Аварийно-спасителен екип на РСПБЗН – Пазарджик и линейки на „Спешна помощ“. Наложило се огнеборците за разрязват някои от автомобилите, за да извадят хората от тях. На място са загинали возещите се две семейства в „Лада“-та и „Пежо“-то.

56 г.-годишната жена е транспортирана от линейка в МБАЛ – Пазарджик в много тежко състояние, където малко по-късно е починала. Други двама по-леко ранени също са превозени и настанени за лечение в областната болница. На мястото е извършен оглед от дежурна група на полицейското управление в Пазарджик в присъствието на съдебен лекар и автоексперт.

Образувано е дознание, което е под наблюдението на Окръжната прокуратура.

- реклама -