мутации

Ето как да проверите дали имате защита срещу COVID

Последната година показа, че не са редки случаите, в които хора са изкарали COVID, без да разберат и се оказва, че имат изградени антитела. Други придобиват естествен имунитет след прекарване на вируса, трети – чрез ваксина срещу COVID.

Болница „Пирогов” дава възможност да се проследи защитата, която човек има срещу вируса.

Изследва се статусът на имунитета по отношение на инфекцията. Това може да стане по няколко метода След прекарана инфекция или след ваксинация срещу COVID-19, човешкият организъм изгражда защита срещу повторна “среща” със SARS-COV2.

Тя се получава чрез изграждане на клетъчен имунитет и антитела, които циркулират в кръвта ни и “посрещат” нашественика. Антителата се синтезират в клетките и е важно да сме наясно, че те “знаят” срещу какво да ни пазят.

УМБАЛСМ “Н.И.Пирогов” разполага с модерно оборудвана Лаборатория по клинична имунология. В нея по няколко метода  се изследва какъв е статусът на имунитета по отношение на SARS-COV2.

Лабораторията по клинична имунология е акредитирана и сертифицирана за извършване на имунологични изследвания, което гарантира  качеството на изготвения анализ.

 

- реклама -