вино

Ето къде хората пият най-много вино

Сезонът на червеното вино и празничните забавления е и решихме да проверим къде хората пият най-много от алкохолната напитка. Ще се изненадате – локацията се оказва наистина необичайна.

Според проучване това е екзотичният остров Норфолк, Австралия.

След събиране на данни от Института по виното, Световната банка и Numbeo – най-голямата база данни в света с потребителска информация за градове и държави, компанията Move Hub класира държавите според изпитото вино на глава от населението.

вино

Остров Норфолк, който е само 8 километра дълъг и 5 километра широк, се намира в сърцето Тихия океан между Австралия и Нова Зеландия, а населението е около 1500 души.

Независимо колко е малък островът, се оказва, че жителите му наистина са увлечени по виното, като всеки от тях харчи средно по 486 лири годишно за гроздовата напитка.

вино

Що се отнася до Европа, Швейцария заема първо място по разходи за вино с 462 лири на глава от населението.

Интересното е, че страните, най-близо до Екватора, отбелязват най-нисък среден разход за напитката, което според Move Hub е заради топлия климат.

Move Hub също изчислява бутилките вино, които се падат на един островитянин от Норфолк, и те са 77,8.

вино

Следват Ватиканът с 76 бутилки на глава от населението, Андора с 66, Хърватия с 63,3, Португалия с 61,8 и Словения с 57,5 бутилки. Обединеното кралство се нарежда на 31-во място с 26 бутилки вино на човек.

Оказва се, че има и по-големи любители на виното от Вас, нали?

Източник: Independent

- реклама -