Tesla Motors

Ето го секретният план на Tesla

„Секретният план“ за бъдещето на Tesla Motors, който Елън Мъск обяви в средата на месеца, бе публикуван на сайта на компанията.

Накратко:

  • разработка на слънчев покрив с интегрирана батерия
  • моделите на  Tesla да обхванат всички пазарни сегменти
  • разработване на технология Self-driving (самоуправлавляем автомобил), която да е 10 пъти по-безопасна от ръчното управление
  • разработване на система, чрез която притежателите на автомобили Tesla ще могат да отдават под наем автомобилите си и така да печелят

Американският производител ще насочи усилията си в разработката на камион и градски автобус.

Tesla-Model_S_2013_800x600_wallpaper_20

И двата проекта се намират в съвсем ранен стадий на развитие. Според Мъск те ще бъдат готови догодина. Информация за камиона все още няма. Автобусът ще бъде по-компактен от сега използваните, за да се облекчи градският трафик. Вместимостта му обаче ще бъде по-голяма, за постигането на което се предлага пълна ревизия на традиционната вътрешна архитектура.

 Tesla X model
Tesla X model

Част от „секретния план“ са също електрически пикап и нов компактен кросоувър. Мъск смята, че към момента компанията няма нужда от по-евтин електромобил от бъдещия Model 3.

Предприемачът вижда бъдещето „общество“ от автомобили, които носят доходи на собствениците си. Когато притежателят на Tesla не я използва, той ще може да я предоставя под наем.

Tesla Motors Model S
Tesla Motors Model S

В плана си Елън Мъск прави и директна заявка за навлизане на пазара на слънчева енергия.

Неотдавна Tesls придоби един от най-големите производители на соларни батерии в САЩ SolarCity.

Илон Мъск-Tesla Motors
Илон Мъск-Tesla Motors
- реклама -