пътувания

Ето го механика, който открадна самолет в Сиатъл и го разби

Служителят, който открадна самолет в Сиатъл и се разби, обичал да пътува

Служителят на авиокомпания, който открадна самолет на авиокомпания „Хърайзън еър“ от международното летище Такома в Сиатъл и загина при катастрофата му, е работил в семейна пекарна. Променил е работата, защото е харесвал идващите с нея възможности да пътува по цял свят. Това предаде Ройтерс, цитирайки постове в социални медии.

Ричард Ръсел, който обичал да го наричат Бийбо, бил на 29 години, жител на град Съмнър, щата Вашингтон, роден в Кий Уест, щата Флорида.

Името му не е съобщено официално, но множество медии разкриха самоличността му, като се позоваха на интервюта със семейството му, колеги и работещи по случая служители на силите на реда.

Ръсел е работел от 3 години и половина като част от наземния персонал на „Хърайзън еър“, дъщерна компания на „Аляска еърлайнс“. В задълженията му е влизало да помага за багажа и да участва в екипите, преместващи самолетите по пистата. Той е заявил в Ютуб, че тази работа изисква да вдига много куфари и чанти. От друга страна, тя му позволявала „да лети до Аляска в свободното си време“.

Семейството на Ръсел се премества в Аляска, когато той е на 7 години.

Покойният не е съобщавал в социалните мрежи, че се готви за пилот. В някои постове той говори за християнските си убеждения и за възможността да отиде в армията.

След излитането Ръсел е заявил пред авиодиспечери, опитали се да го убедят да приземи самолета, че е „просто един разсипан човек, вероятно му хлопат няколко дъски“.

Главният изпълнителен директор на „Аляска еърлайнс“ Брад Тилдън заяви на пресконференция, че самолетите от този тип нямат заключващи се врати и за разлика от автомобилите, двигателите им не изискват специален ключ, за да стартират, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Авиолиниите в САЩ се грижат за безопасността на летището и смятат, че служителите имат разрешение да са там и може да им се има доверие, обясни той. Разследването е под ръководството на ФБР.

- реклама -