Ето го изнасилвачът, посегнал на повече от 130 души, предимно млади мъже

36-годишният Рейнхард Синага беше осъден в Манчестър за 136 изнасилвания и общо 159 сексуални престъпления, съобщи БиБиСи. Синага, когото прокуратурата описа като „най-големият изнасилвач в историята на Великобритания“ е толкова опасен, че според съдията по делото, никога няма да настъпи момента, в който да е безопасно да излезе от затвора.

Той беше осъден на доживотен затвор, с минимално изтърпяване на поне 30 години.

Решението на съда в Манчестър за първи път разкри самоличността на изнасилвача, който причаквал жертвите си пред нощни клубове.

сн: Telegraph

Той е нападнал поне 190 души, като често снимал атаките с телефона си.

Рейнхард Синага е индонезиец по произход, във Великобритания е бил студент, като подготвял магистърска степен в Университета на Лийдс. Той упоявал жертвите си, предимно млади мъже, след което ги нападал, докато са в безсъзнание.

В телефона на изнасилвача били открити стотици часове видеоклипове с нападения.

Някои от жертвите му не знаели, че са изнасилени, докато не били разпознати на видеоклиповете и полицията не се свързала с тях. Други жертви били идентифицирани по откраднати от изнасилвача предмети, като мобилни телефони, лични карти и часовници.

Изнасилвачът използвал предимно упойващото вещество гамахидроксибутират върху жертвите си. Това е излязъл от употреба операционен анестетик, който изнасилвачите използват често, защото няма вкус и мирис.

Случаят с масовия изнасилвач във Великобритания повдигна въпроса, дали се прави достатъчно, за да бъде контролирано разпространението на гамахидроксибутират.

- реклама -