Ето го бойният арсенал, който французин се опита да прекара контрабандно през България

Главният прокурор Иван Гешев поздрави екипите, които са работили по разкриването на опита за контрабанда на огромно количество оръжия и боеприпаси.

„Поздравления за действията на митническите органи и на колегите от ОП- Хасково. Осигуряването на добър контрол, като външна граница на ЕС, е приоритет в ежедневната работа на правоохранителните институции.“

Като обвиняем за контрабандата е привлечен френския гражданин, който се е опитал да внесе в страната ни 186 пистолети, преправени от газови в бойни, както и 7475 броя бойни патрони.

Прокуратурата внася още днес искане за постоянен арест на Ч.А.

На 5 април 2021 г., около 4 часа, на ГКПП-Капитан Андреево,  пристигнал лек автомобил „Фолксваген Транспортер“, управляван от Ч.А. Той влязъл от Република Турция. Водачът не декларирал пренасянето на стоки и други валутни ценности. При последвала митническа проверка служителите забелязали в двигателния отсек на автомобила два прозрачни полиетиленови плика.  В тях открили пистолети и картонена кутия с 50 броя патрони.

Автомобилът е бил изпратен за щателна митническа проверка, като при пролъчване с рентген в естествени кухини на колата – между тапицерията на купето, в резервоара, под арматурното табло, в тавана и вратите, били открити различни марки пистолети и бойни патрони от различен калибър.

- реклама -