Ето до какво води тишината в спалнята

Всеки намира свои ползи от секса – едни ги обединява, други го използват за релаксация, трети го практикуват срещу стрес. Всъщност по време на секс се активира производството на колаген, сърцето се поддържа здраво и освобождава ендорфини, а това ни прави по-щастливи.

Какво ще се случи ако си наложим ограничение и спрем да правим секс?

Дали ще има обратен ефект върху физическото и психическото ни състояние?

Психолозите казват, че преди експеримента трябва да се провери здравословното състояние на човека, начина му на живот, възрастта и начина му на изживяване на сексуалността. По време на въздържанието, психолозите препоръчват да компенсираме липсата на секс с други занимания – спорт или хоби.

По време на секс се отделят ендорфини, които облекчават болката. Затова при продължително настъпване на тишина в спалнята, нервната система се лишава от естествения обезболяващ ефект.

Продължителното въздържание може да доведе до понижена концентрация, лошо настроение, загуба на рефлекси и умора.

Губим защитата си от сърдечни проблеми, тъй като сексът е отлично физическо упражнение. Сексът понижава нивото на холестерол при жените, затова въздържанието може да има обратен ефект. При двойките липсата на секс предизвиква изостряне на отношенията и често те се карат за неща, на които иначе не биха обърнали внимание.

Според учени, ако правим секс по-малко от един път седмично, имунитетът ни ще отслабне.

- реклама -