Etihad Airways, полети, прекратяване, Катар, разрив

Etihad Airways преустанови полетите си до Катар

Националната авиокомпания на Обединените арабски емирства (ОАЕ) Etihad Airways обяви прекратяване на полетите на свои самолети до столицата на Катар Доха. Последният полет е на 6 юни.

Причина за тези действия е скъсването на дипломатически отношения с Катар от ОАЕ, Египет, Саудитска Арабия и Бахрейн. Решението на тези страни е продиктувано от тяхната оценка, че Катар извършва действия, насочени „към дестабилизиране на стабилността и сигурността“ . Бахрейн обвини Катар в „намеса във вътрешните работи, подстрекателствата в медиите, подкрепа на тероризма и оказване на финансова подкрепа на групировки, свързани с Иран, за разпространение на хаоса в Бахрейн“.

Съседните на Катар страни затварят и границите с емирството. В заявления от понеделник на страните се подчертава, че решението е взето заради „продължаващите действия от страна на Държавата Катар, насочени към дестабилизиране на стабилността и сигурността“, а Бахрейн обвини Катар в „намеса във вътрешните работи, подстрекателствата в медиите, подкрепа на тероризма и оказване на финансова подкрепа на групировки, свързани с Иран, за разпространение на хаоса в Бахрейн“.

- реклама -