Европа съдебната система Евробарометър докладите Хашоги ЕС Брюксел превозвачи Деня на Европа земеделски санкции Русия продължение ЕС БРекзит Великобритания европейски парламент избори решение икономика, Зелена сделка, правителство, решение, мерки, Северна Македония, Албания

ЕС въведе нови санкции срещу Русия, Кремъл ги определи като „подривна политика“

ЕС разшири списъка на санкциите, свързан с обединението на Крим с Руската федерация, както и с изграждането на моста през Керченския проток. Бяха наложени санкции на още шест руски компании

Понастоящем в Русия в сила са няколко пакета от санкции на ЕС: икономически, индивидуални ограничителни мерки и санкции по Крим. Последните представляват набор от целеви санкции срещу Крим, с които се забранява поддържане на връзка с европейския бизнес. Тези мерки са предприети в рамките на така наречената стратегия на ЕС за непризнаване на присъединяването на Крим към Русия. Те са валидни до 31 януари 2019 г. с възможност за удължаване. Според данните на Съвета на ЕС досега са наложени ограничения на 155 физически лица и 44 организации.

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви пред ТАСС, че новите санкции на Европейския съюз са подривна политика, насочена срещу жителите на Кримския полуостров.

Според нея тези санкции на Запада „насърчават ангажираните с енергийната блокада на Крим и преследват тези, които изграждат съоръжения на градската инфраструктура“.

- реклама -