Дания, Евро 2020
Снимка: twitter.com/DBUfodbold

Ериксен остава в стабилно състояние и „изпраща поздрави“

Кристиан Ериксен остава в стабилно състояние в болницата, където беше приет снощи. Той е комуникативен и изпраща поздрави на съотборниците си. Това обявиха от федерацията на Дания.

Ериксен колабира малко преди краяна първото полувреме на двубоя Дания – Финландия от Евро 2020 снощи. 29-годишният халф беше спасен от медицитена терена, след което беше закаран в отстояща само на 500 метра болница.

„Състоянието му е стабилно и той продължава да бъде изследван. Тази сутрин говорихме с Кристиан, той изпрати поздрави на съотборниците си. Отборът и щабът получиха кризисна помощ от специалисти. Всички те ще продължат да бъдат заедно един за друг така, както бяха вчера след инцидента. Искаме да благодарим на всички за топлите пожелания„, се казва в изявление на федерацията.

Все още няма информация за конкретната причина за инцидента с Ериксен. Вчера вечерта настоящият му съотборник в Интер Ромелу Лукаку посвети първия си гол именно на него. Днес това направи и бившият му съотборник в Тотнъм Хюн-Мин Сон. Сон вкара гола, донесъл победата на Южна Корея над Ливан. След това показа пред камерата номера му в Тотнъм – 23. После, също както Лукаку, каза в обектива: „Кристиан Ериксен, обичам те“.

- реклама -