Кристиан Ериксен

Кристиан Ериксен: Бил съм умрял за пет минути

Кристиан Ериксен обясни, че е бил мъртъв пет минути преди да бъде върнат към живота от медицинските лица. Колабирането му по време на мача между Дания и Финландия заради сърдечен арест беше едновременно най-запомнящият се и ужасяващ момент на Евро 2020.

„Беше невероятно, че толкова много хора изпитаха нужда да ми пишат или да ми изпращат цветя. Това оказа влияние върху толкова много хора и те почувстваха нужда да уведомят мен и семейството ми. Това много ме зарадва. В болницата непрекъснато казваха, че получавам все повече и повече цветя. Не съм очаквал такава реакция на факта, че бях мъртъв за пет минути“, заяви Ериксен в интервю за датската телевизия DR1. Част от интервюто той качи в социалните мрежи със субтитри на английски.

Кристиан Ериксен благодари и на всички, които са го спасили. „Благодарих на хората, които срещнах лично, благодарих лично на лекарите, моите съотборници и техните семейства. Благодаря на всички фенове, които изпращат хиляди писма, имейли и цветя на адресите ми в Италия и в Дания. Благодаря за подкрепата, която получих от цял свят. Тя ми помогна да преживея това“, добави той.

Халфът обяви, че мечтае да играе на Мондиал 2022. Преди две седмици той разтрогна договора си с Интер. Причината е, че в Италия има забрана професионалните атлети да имат дефибрилатор. На него му беше имплантиран такъв заради аритмията, която има. „Целта ми е да играя на Световното първенство в Катар. Това е моето мислене, моята цел, моята мечта. Дали ще попадна в състава на Дания за Мондиал 2022 е друг въпрос. Но моята мечта е да се върна на голямата футболна сцена“, добави Кристиан Ериксен.

- реклама -