Ерик Клептън
Ерик Клептън - един от най-великите китаристи

Ерик Клептън пред пенсиониране

Един от най-великите китаристи на всички времена – Ерик Клептън обмисля да прекрати кариерата си, съобщава списание „Класик Рок“. „Бавната ръка“, както е известен музиканта, признава, че има заболяване на нервната система, заради което изпитва огромни затруднения в свиренето.

Изданието припомня, че от 2013г. насам музикантът страда от периферна невропатия, която засяга сетивността и двигателните способности. В интервю той признава, че всичко започнало с болки в кръста, което го принудило да отмени редица концерти. „Трудно ми е да свиря на китарата и се примирих с факта, че няма да стане по-добре. Позволявам си, доколкото е разумно, да продължавам да записвам в студиото. Не искам да се насилвам и да се излагам”, разказва Клептън.

Ерик Клептън е изпълнител на евъргрийните „Sunshine of your love”, “Layla”, “Wonderful Tonight”, “Tears in Heaven”. Наскоро певеца навърши 71 години.

В интервюто той признава, че в момента за пореден път се възстановява от алкохолизъм и пристрастявания опиати, затова смята за голямо свое постижение, че изобщо е жив все още.

Клептън така и не успя да преживее загубата на сина си Конър през 1991-ва. 4-годишното момченце падна от 53-тия етаж на нюйоркски небостъргач. Именно на него е посветена емблематичната песен – Tears in heaven.

- реклама -