италианските съдии

Ердоган: Италианските съдии трябва да разследват мафията, а не моя син

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган препоръча на италианските съдии да разследват мафията, а не неговия син, пише вестник The Local.

Най-големият син на Ердоган, който в момента учи в Болоня, от февруари е разследван заради подозрения за участие в пране на пари.

1388134708_0_559x345„Моят син трябва да се върне в Болоня, за да довърши своята докторантура, но има опасност да бъде арестуван“, заяви турският държавен глава в интервю в италианският новинарски канал Rai News24.

„Този въпрос може да компрометира нашите отношения с Италия?“, подчерта Ердоган.

Нека италианските съдии се занимават с мафията, а не с моя син“, заяви турския президент.

indexВ началото на годината прокуратурата в Болоня  започнала разследване по подозрение за пране на пари срещу Билал Ердоган.

Сигналът е подаден от турският бизнесмен и лидер на Млада партия Мурат Хакан Узан.

Бизнесменът обвинява сина на турския президент в нарушаване и на европейските, и на италианските финансови закони. Той твърди, че когато се пренесъл в Италия през 2015 г., Билял носел със себе си огромни суми пари в брой, за да ги изпере в Италия.

Отговорът на Италия

Италианският министър-председател Матео Ренци отговори в „Туитър“: „В тази страна съдиите следват закона и италианската конституция, а не турския президент. Това се нарича „върховенство на закона“.

- реклама -