Ердоган: Турция е мобилизирала всички възможности за овладяване на горските пожари

Турските власти са мобилизирали всички налични възможности за елиминиране на горските пожари, обхванали редица региони на страната, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от “Анадолската агенция“.

Във връзка с тази ситуация държавният глава поддържа редовни контакти с министъра на земеделието и горите Бекир Пакдемирли, министъра на околната среда и градското развитие Мурат Курум и министъра на външните работи Мевлют Чавушоглу, които се намират в района, засегнат от природното бедствие.

Турският лидер изрази съболезнования за загубата на човешки живот в резултат на пожарите и пожела на пострадалите бързо възстановяване.

Президентът Ердоган увери, че държавата ще окаже необходимата помощ за премахване на последиците от природното бедствие.

Турските пожарникари, борещи се с горските пожари, са успели да локализират 42 от 63-те активни пожара в страната, съобщиха от Министерството на земеделието и горите.

„Общо пожари са регистрирани в 21 провинции на Турция, включително Адана, Анталия, Мерсин и Мугла. 42 пожара са локализирани, а гасенето на пожари продължава в 21 региона“, обобщиха от Министерството.

По -рано турският министър на земеделието и горите Бекир Пакдемирли съобщи за четири смъртни случая при пожарите: три в провинция Анталия и един в провинция Мугла (в района на Мармарис). Според Министерството на извънредните ситуации броят на пострадалите е 183 души

Източник: Агенция Фокус

- реклама -