Ердоган

Ердоган след поражението в Истанбул: Нямам лукса да се правя на глух и да не се вслушам в посланията на народа

Турският президент Ердоган обеща да си извади поуки от посланията на изборите за кмет в Истанбул

„Нямаме лукса да се правим на глухи и да игнорираме посланията на народа“, заяви днес Ердоган пред депутатите от своята Партия на справедливостта и развитието.

Той още веднъж честити на опозиционния кандидат Екрам Имамоглу, който на изборите в неделя спечели 54% от гласовете на избирателите в най-големия турски град.

„В съответствие с разбиранията ни за политика не можем да се сърдим или да недоволстваме, или да обвиняваме хората“, посочи днес турският държавен глава.

Партията ще анализира какви са били „пропуските, разногласията и грешките“ й и ще търси начини, за да поправи всичко това. По време на речта си Ердоган отбеляза годишнината от миналогодишната победа на президентските и парламентарни избори, след които бе въведена президентската система на управление в страната. По-рано днес държавният глава заяви пред журналисти, че не изключва промени в кабинета след поражението в неделя.

Екрем Имамоглу спечели изборите в мегаполиса Истанбул в неделя с подкрепата на 54,21 на сто от избирателите, а за съперника му от управляващата партия Бинали Йълдъръм гласуваха 44,99 на сто от избирателите.

- реклама -