сн. БГНЕС

Ердоган обяви още драконовски мерки срещу коронавируса

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви затягане на мерките в борбата с коронавируса след заседание на правителството. В страната ще бъде въведена частична забрана за излизане навън през уикендите – тя ще важи за часовете извън интервала между 10.00 и 20.00 часа, така че да не се нарушат веригите на доставки и производство.

Мярката за излизане навън в определени часове на лицата на възраст 65 години и нагоре ще обхване и лицата под 20 години с изключение на работещите.

Кината ще останат затворени до края на годината. Работното време на търговските центрове, магазините за хранителни стоки, фризьорски салони ще се ограничи в интервала между 10.00 и 20.00 часа. Ресторантите ще предлагат или доставят само храна за вкъщи.

За училищата се въвежда дистанционно обучение до края на годината.

Турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа заяви вчера след заседание на специализирания научен съвет за борба с коронавируса, че съветът препоръчва на правителството въвеждане на допълнителни мерки с цел намаляване на случаите на коронавируса, които рязко се увеличиха през последните седмици.

- реклама -