Ердоган избори Истанбул резултати

Ердоган не приема критиките на Запада за повторението на изборите в Истанбул

Турският президент Реджеп Ердоган отхвърли международните критики във връзка с оспорваното решение за повторение на местните избори в Истанбул.

Това съобщи ДПА.

Нашият народ няма да се огъне пред тези заплахи, този език на натиска, заяви Ердоган в телевизионно обръщение по време на вечеря ифтар в Истанбул.

Тези, които се опитаха да свалят избрания държавен глава на Венецуела, не могат да ни говорят на нас за демокрация, добави той.

В понеделник турската Висша избирателна комисия нареди изборите в Истанбул, които бяха спечелени от опозиционната Народно-републиканска партия, да бъдат повторени на 23 юни, предаде БТА.

Комисията се позова на нередности, посочени от управляващата Партия на справедливостта и развитието на Ердоган. Народно-републиканската и други партии обвиниха Ердоган в политическа намеса в изборния орган.

Решението бе критикувано от западните партньори на Турция, включително САЩ. Вашингтон в сряда призова Анкара да проведе изборите в Истанбул в съответствие с международните си ангажименти, призовавайки за свободни и честни избори.

- реклама -