Ердоган категорично против контрацепцията и семейното планиране

Реджеп Ердоган обяви, че семейното планиране и контрацепцията не са за мюсюлманските семейства. „Ще го кажа ясно… Ние трябва да увеличим броя на нашите наследници“, посочи той в реч в Истанбул. „Хората говорят за контрол на раждаемостта, за семейно планиране. Никое мюсюлманско семейство не може да разбере и приеме това“, допълни той.

Турският президент посочи, че отговорност на майките e да осигурят постоянното нарастване на турското население, което през последните няколко години се e увеличиlo с 1,3%. Една от основните политики на Ердоган е свързана с популяризирането на идеята за раждането на повече деца.

Ердоган, съпруга

Ердоган е баща на четири деца – две момичета и две момчета. По-рано този месец по-малката му дъщеря Сумие се омъжи за бизнесмена Селчук Байрактар.

По-голямата му дъщеря Езра и съпруга на настоящия енергиен министър Берат Албайрак вече има три деца.

Ердоган

Турският държавен глава неведнъж е предизвиквал критиките на феминисти и активисти за правата на жените със своите коментари за пола и семейното планиране. В изказване по повод световния ден на жената тази година той посочи, че „жената преди всичко друго е майка“.

- реклама -