Любомир Епитропов
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Епитропов завърши 15-и на 200 метра бруст

Любомир Епитропов завърши 15-и на 200 м бруст на олимпийския турнир по плуване. 22-годишният дебютант финишира за 2:10.33 минути.

Той стана първият български плувец на полуфинал в плуването на олимпиада от 13 години насам. В Пекин 2008 Михаил Александров плува полуфинал на 100 метра бруст.  Вчера Епитропов постави нов национален рекорд в дисциплината – 2:09.68 минути.

„Цялостно съм доволен от моето представяне. На 100 бруст не напълно, но на 200 мисля, че планираното за този сезон го изпълних. Сега следва заслужена почивка и след това ще планираме следващия сезон. След две седмици започва сезонът в Щатите, университет. Има неща, върху които работим от много време. Просто ще се мъчим да ги подобряваме още и още. Бях вторият най-млад тук, което ми дава надежда за следващата и по-следващата олимпиади. Имаме доста резерви и там ще се борим за по-призово класиране. Следваща ми цел е слизане под 2:09 минути“, заяви Епитропов.

С първи резултат във финала влезе представителят на Австралия Зак Стъблети-Кук с 2:07.35. Извън битката за титлата остана олимпийският шампион от Рио 2016 Дмитрий Баландин.

- реклама -