Емил Радев, Радан Кънев, ЕНП

Емил Радев: Радан Кънев не познава правилника на ЕНП

По повод обвиненията на колегата Радан Кънев, че ръководството на ЕНП не му е дало думата по време на дебата за България в Европейския парламент, бих желал да поясня, че думата не се дава само по желание.
Това заявява в своя позиция във Фейсбук евродепутатът Емил Радев.
В случай, че има повече заявки от наличното време (както за резолюцията за България), ръководството на ЕНП взима решение за списъка с оратори на базата на професионалната функция на кандидатите.
Спазвайки вътрешния си правилник, ЕНП даде думата на: Манфред Вебер – Председател на Групата на ЕНП в ЕП, Андрей Ковачев – ръководител на българската делегация на ЕНП в ЕП, Франсоа-Ксавие Белами – ръководител на френската делегация на ЕНП в ЕП, Роберта Мецола – ръководител на малтийската делегация на ЕНП в ЕП и координатор на Групата на ЕНП в Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на ЕП, Андрей Новаков – координатор на Групата на ЕНП в Комисията по регионално развитие на ЕП.
Аз също имах желание да се изкажа в дебата за България, като зам.-председател на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, която е и ресорна комисия за тази резолюция, но също не ми беше дадено време за изказване. С оглед на това поисках да се изкажа в дебата за общия механизъм за върховенството на закона.

Смятам, че заблудата на колегата Кънев се дължи на недобро познаване на правилника на групата на ЕНП и не е редно да разпространява клевети за ръководството на парламентарната група, в която членува, твърди Радев.

- реклама -