Емил Радев: Постигнахме пълен обрат в позицията на евроинституциите за двойните стандарти при храните

В началото на изминалия мандат в Европарламента дори не се признаваше за наличието на двойни стандарти при храните, а днес е в ход първата европейска програма в отговор на разликите в качеството на продуктите в Източна и Западна Европа. Постигнахме пълен обрат в позицията на европейските институции, изтъкна кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Емил Радев при посещението си в село Благово, община Монтана. Той запозна местните жители с инициираната от него и колегата му Андрей Новаков пилотна програма срещу двойните стандарти при храните и напитките, която ще позволи да се правят повече изследвания за разлики в качеството.

Радев подчерта, че в интерес на над 600 000 българи, изпаднали в тежки финансови затруднения, от години води битка да се сложи край на „вечните длъжници” у нас.

„По мое предложение в нова евродиректива за несъстоятелността влезе текст, с който се препоръчва на държавите-членки в най-кратки срокове да започнат да прилагат разпоредбите за опрощаване на дългове не само по отношение на предприемачите, но и на физическите лица – потребители. Не успях да постигна тази промяна в националния парламент, но проправих път за нея в Европарламента. Крайно време е да оставим в миналото тази порочна практика, в резултат на която дълговете у нас могат да „надживеят” длъжниците и да трупат лихви за техните неследници”.

- реклама -