Кошлуков Каменаров БНТ

Емил Кошлуков слиза от екрана

Както знаете, днес СЕМ определи освобождаване на г-н Каменаров като шеф на Българската национална телевизия. Аз съм временно изпълняващ длъжността, затова според мен не е редно да водя публицистика, особено преди изборите. Затова искам да се обърна към зрителите и да им благодаря за интереса, любопитството и подкрепата. Поли Златарева ще бъде ваш домакин през този и другия месец.

Това заяви водещият на „Още от деня“ Емил Кошлуков.

Той ще заеме длъжността ИД Генерален директор на БНТ.

Кошлуков сподели, че одобрява концепцията на Каменаров за управление на телевизията и иска да я следва, не да я променя.  „Искам да му благодаря за времето,  което прекарахме заедно. Той е много добър директор“, добави още Кошлуков.

Днес СЕМ прие оставката на Константин Каменаров като генерален директор на БНТ. За временно изпълняващ директор на БНТ беше избран Емил Кошлуков, програмен директор на БНТ1.

СЕМ прие и оставката на Валери Запрянов, член на Управителния съвет на БНТ. Тя е подадена едновременно с тази на Каменаров.

Рокадата по върховете на Националата телевизия дойде след решение на СГС, с което беше потвърдена присъдата на Каменаров от 1,3 години условно заради шофиране в нетрезво състояние. Присъдата е несъвместима по закон със заеманата длъжност.

- реклама -