Емил Караниколов: Изпълнили сме всички изисквания за чакалнята на Еврозоната

„Изпълнили сме всички изисквания за чакалнята на Еврозоната. Мисля, че е наше право да искаме да влезем в тази чакалня”, смята министърът на икономиката Емил Караниколов. По думите му няма държава, която да е приела еврото като валута и сега да се оплаква.

„Не считам, че животът ще поскъпне след въвеждане на еврото, ние сме вързани към него и сега. Ще има много повече ползи за нас”, категоричен е министърът.

Той добави, че това ще бъде много положително и за големия бизнес, като по този начин ще бъдат привлечени повече инвестиции в страната.

Караниколов посочи, че процентът на безработните продължава да спада. „Безработицата е 5,2%, това е рекорд”, каза министърът.

Той цитира и данните, според които средната работна заплата в страната се е повишила с 11%, но борбата за квалифицирани кадри продължава. „Това ще го видят и всички други българи в чужбина, че нещата тръгват нагоре”, посочи Караниколов, макар и да не било много бързо.

Министърът коментира, че правителството прави всичко възможно да елиминира дисбаланса в доходите в отделните региони на страната.

- реклама -