Емил Димитров ВиК дружества

Емил Димитров: В момента виждам див популизъм, който ще навреди страхотно на държавата

„Обединени патриоти“ загубиха 250 000 гласа. Едните решиха да отстрелят другите в навечерието на изборите и накрая провалиха себе си, умряха от рикошет. Стреляха в мъглата, умряха от рикошета“.

Това заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров по БНТ.

„Много ме е яд, защото 5 години съм дал на парламента, една година бях министър, принудих се да ме нападат и свои, и чужди. Изкарах мандата това, за което отидох съм много доволен. Като цяло съм изпълнил всичко, не дължа на никому нищо, мога да си взема шапката и да си отида спокойно“, сподели Димитров.

Той предположи, че причината за неуспеха на изборите се дължи на 5-6 човека, които са държали да бъдат в листите.

„Предполагам, защото аз не съм участвал нито в разговори, нито в нищо. Самият аз заявих много отдавна, че няма да участвам в избори, защото съм поел ангажимент да се занимавам с пряката дейност, която по силата на обстоятелствата се наложи да ръководя. 5-6 човека, които държаха да бъдат в листи и за да не ги делят с другото политическо формирование в последния момент ги отрязаха, а в същност отрязаха себе си“, коментира той.

Равносметката на Емил Димитров от управлението е, че си е изпълнил ангажиментите.

„Изкарахме мандата, язовирите са пълни, получих признание от бизнеса, което не съм очаквал, че ще получа. Дойдоха дипломати да ме питат какво се случва в България. В екологията има неща, които ако се случат днес не по правилния начин, ги разбираш след 6 месеца или след една година, но вече е късно.

В момента виждам див популизъм, който ще навреди страхотно много на държавата.

Но тъй като не съм се ангажирал да помагам, сега ми е лесно. Но има неща, които ако не се случат сега, всичките тези мечтани еврофондове, може и да не дойдат в този обем, а може и тази част, която дойде после да се окаже, че ние ще си я платим и после няма да ни я възстановят“.

Имаме наказателни процедури, имаме процедури за чистотата на въздуха, които вече са влезли в сила и вече 20 милиона лева ще плащаме глоби за това, че последните три години не отделихме 100 милиона лева за общините, уточни Димитров.

- реклама -