Емил Димитров - Ревизоро

Емил Димитров – Ревизоро: Целта на Закона за горивата е да се съберат повече пари за пенсии

Целта на Закона за горивата е да се събират повече пари, които да се дават за пенсии. Някои хора в парламента въобще не се занимават с тази тема. Най-големите приходи в хазната са от акцизите на цигари и от търговия с горива.

Това заяви пред bTV депутатът от Обединените патриоти Емил Димитров – Ревизоро по повод Закона за горивата.

„Няма разлика между малките и големите търговци. Навсякъде е така. Жената на село, която продава хляб в малкия магазин, е в същото положение като продавача в големия магазин в града с многото хлябове. Така е и при бензинастанциите. Целта ни е да съберем повече пари за пенсии. При бензиностанциите всички са търговци на дребно. На тези хора все някой друг им е виновен. Аз разговарям с хората, които имат легален бизнес. Тези хора не искат да се впишат в легалния бизнес. Те искат да са превозвачи и търговци на горива, но без официално да са такива. Категорично няма лобиране за едрия бизнес. Аз лобирам за легалния бизнес“, каза Димитров.

Едни хора искат специални условия, каквито не съществуват никъде  – това са около 150 камиона. Те искат хем да са превозвачи, хем да са собственици на бензиностанции, подчерта той.

Тези хора искат да са превозвачи, да не са бензиностанции, но всъщност търгуват на едро с бензин, обясни депутатът. Той уточни, че земеделците и ведомствените бензиностанции са били отделени и няма проблем с тях.

Законът е в сила, но има 6 месеца да се изработи наредба, уточни Емил Димитров.

- реклама -