Елтън Джон стана на 70 години

Певецът Елтън Джон навърши 70 години. Той ще отбележи празника си с парти, но не пожела да разкрие подробности за него, съобщи Контактмюзик.

По този повод неговата фондация за борба със СПИН и дирекцията на музея Хамър в Лос Анджелис организират парти, което ще чества не само рождения ден на Елтън Джон, но и 50-годишното му партньорство с Бърни Топин в композирането на песни.

Елтън обича да празнува рождените си дни, но призна, че не е бил информиран за предстоящото празненство, така че не знае какво да очаква.

elton_john„Някои хора не обичат да празнуват рождени дни, не обичат да се веселят, докато аз винаги посрещам с радост рождения си ден. Тази година честванията ще са повече – 25-годишнината на фондацията ми за борба със СПИН, 50-годишното ми сътрудничество с Бърни и 70-годишнината ми. Приятно да се честват тези неща“, казва певецът.

Изпълнителят на хита „Rocket Man“ сподели още, че навършването на 70 години звучи малко архаично.

„Когато бях малък навършването на 70 години звучеше като края на света. Нещата обаче се промениха – човек е толкова възрастен, колкото чувства отвътре, че е“, казва той.

Елтън Джон, или Реджиналд Кенет Дуайт, е роден на 25 март 1947 г. в лондонското предградие Пинър, Великобритания.

655-402-syr-eltyn-dzhonВ своята над 50-годишна кариера той се радва на световна известност, достигнала своя връх през 70-те години на XX век. Елтън Джон е продал над 450 млн. албума и над 200 млн. сингъла по цял свят, което го прави един от най-успешните изпълнители за всички времена.

Елтън Джон е посветен в рицарство от кралица Елизабет II през 1997 г. През 1988-а, след развода си с германката Рене Блауел, той открито обявява своята хомосексуалност.

elton-john-david-kids1-20761-bigВ края на 2005 г. сключва граждански съюз с дългогодишния си партньор Дейвид Фърниш.

На 13 юни 2010 г. Елтън Джон изнесе концерт на стадион „Локомотив“ в София.

- реклама -