Елтън Джон създава фонд за спешни случаи за заразени с ХИВ

Елтън Джон обяви създаването на нов фонд за спешни случаи за заразени с ХИВ пациенти в контекста на пандемията от коронавирус, съобщава NME.

Фондацията е създадена на базата на нестопанска организация „Elton John Aids Foundation“. Вече се правят предложения за идеи и ефективни решения, които биха могли да помогнат на хора с ХИВ, които са изложени на по-висок риск от заразяване с COVID-19.

Музикантът обяви инициативата си в Twitter, като добави, че се надява партньорите на Фондация „Елтън Джон Аидс“ „да успеят да издържат на предизвикателствата на COVID-19 и да се грижат за най-уязвимите пациенти по света“.

Във видео, публикувано в Туитър, изпълнителят заяви: „Почти тридесет години моята фондация помага на хора с ХИВ. В контекста на пандемията от коронавирус също сме длъжни да направим това.“

„Разпространението на лекарства, тестване, превантивни мерки – сега тези обикновени процедури срещнат трудности и фондът ще помогне на нашите партньори да се подготвят за новите предизвикателства на пандемията и ефективно да се справят с превенцията и лечението“, добави той.

- реклама -