Елизабет II получи за подарък две нови кученца корги

Британската кралица Елизабет II получи като подарък две нови кученца уелско корги пембрук, съобщи „Сън“.

„Кралицата е очарована. Невъзможно е да си представим кралицата без нито едно корги. Това е като Лондонската кула без гарвани. Те са с нея само от няколко седмици, но, както съобщава двореца, са много сладки и вече са се почувствали у дома си, донесли са със себе си в замъка много шум и енергия, докато принц Филип е в болница“, пише таблоидът.

За кучетата на Елизабет II

Бъдещата английска кралица получава първото си куче на 18-ия си рожден ден от баща си крал Джордж VI (1895-1952). Това е уелско корги пембрук на име Сюзън, отглеждано в Западен Уелс. Оттогава Елизабет предпочита тази порода и всички нейни кучета са потомци на Сюзън, от които тя има около 30 от подаряването й през 1944 г. Според „Сън“ настоящите домашни любимци очевидно нямат връзка със Сюзън.

Максималният брой уелско корги, които кралицата е притежавала по едно и също време, е 13. Освен това тя е имала и кучета от породата дорги, отглеждани в Бъкингамския дворец чрез кръсдтоска на кралското корги с дакел.

През 2015 г. стана известно, че кралицата е решила да няма нови домашни любимци. Както британските медии съобщиха тогава, Елизабет II не иска кучетата да останат без собственик, когато тя умре.

Последното кралско корги, 15-годишният Уилоу, с рак, беше евтаназиран в замъка Уиндзор през 2018 г., а от миналия декември, когато доргито Вулкан умря, кралицата има само едно куче – също дорги на име Канди.

- реклама -