сн. БГНЕС

Елизабет II чества официално рождения си ден с мини военен парад (СНИМКИ)

Британската кралица Елизабет II отпразнува официалния си рожден ден в със съкратена версия на традиционната церемония поради пандемията на коронавирус. Кралица Елизабет Втора навърши 94 години на 21 април, а официалният й рожден ден се чества по традиция с парад във втората събота на месец юни.

94-годишната кралица наблюдава много редуциран военен парад на територията на замъка Уиндзор. Тя отседна в замъка по време на COVID-19. Това е първата й официална публична изява, след блокирането на страната в края на март заради вируса.

сн. БГНЕС

За първи път замъкът, западно от Лондон, организира събитие за отбелязване на официалния рожден ден на суверена от 1895 г., когато се проведе церемония в чест на кралица Виктория.

В парада участваха войници от гвардейците от Уелс, които спазваха правителствените указания, за да се държат на разстояние поне два метра, по време на церемония, наречена „mini Trooping“.

сн. БГНЕС

Годишното събитие „Минаване под строй“, в което обикновено участват стотици мъже и жени, служещи в най-престижните полкове на Великобритания, от векове е спектакъл на военна помпозност и грандиозност пред хиляди зрители, беше отменено заради кризата.

Кралицата наблюдава парадната церемония от подиум в замъка Уиндзор.

сн. БГНЕС

Въпреки изолацията в замъка през последните три месеца, кралицата не остана на заден план по време на пандемията. Тя направи рядко телевизионно обръщение към нацията през април.

сн. БГНЕС

Дебютира и на цифрова платформа тази седмица във видеоконферентен разговор.

Тя отпразнува действителния си 94-и рожден ден на 21 април без традиционното поздравяване с топовни салюти.

сн. БГНЕС

Традицията за двойния рожден ден е започната от крал Джордж II през 1748 г., който иска да има и лятно тържество, тъй като неговият собствен рожден ден е 30 октомври.

- реклама -