Ели Бинева ансамбъл
Снимка: БГНЕС

Ели Бинева: Отказах се заради доброто на отбора, щастлива съм

Решението да спра кариерата си в Националния отбор по художествена гимнастика го взех в началото на годината, когато започна процесът на възстановяване на травмата. Това обяви състезателката от Националния ни отбор по художествена гимнастика Елена Бинева пред Нова телевизия.

„Правя го само за момичетата от отбора. Искам пътят им да е спокоен и да нямат страх от това, че ще отидем на състезание и мен ще ме заболи толкова много, че няма да мога да превъзмогна болката. Има травми, които мога да блокирам в съзнанието си, че не усещам болка, но специално травмата в кръста не е от тях“, каза Бинева.

Тя сподели, че травмата ѝ е от години и се е опитвала по всякакъв начин да подобри състоянието си.

„На световното беше най-тежкият ми момент. Тогава играх с корсет. Той беше под трикото и не се виждаше. Беше ми трудно да се движа“, спомня си грацията.

Снимка: Българска федерация по художествена гимнастика

Елена Бинева обяви, че вече работи по бъдещ проект. Подробностите обаче за момента остават в тайна.

Бащата на Елена – Слави Бинев призна, че най-радостен е бил, след като отборът ни взе златни медали миналата година.

„Това е нормалното развитие на един спортист. Той трябва сам да сложи точка и да го направи достойно. Когато посрещнеш неуспеха с достойнство, той не се различава от успеха. Тя постъпи изключително мъдро за възрастта си”, каза бащата на Елена – Слави Бинев.

Малко по-късно председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илияна Раева също коментира решението на Елена Бинева с пост във Фейсбук.

„Да, моите момичета са и големи личности, защото спортът МНОГО УЧИ, МНОГО ДАВА И СЪЗДАВА! Но не всеки има интелекта и силата да го осъществи! Въпрос на друга тема.
За Ели написах – тя е в друга Графа! Там всички са Личности и са такива цял живот!
Спортът и успехите са временни, Личността е за цял живот!“, написа Раева. 

- реклама -