Елена Йончева съди Цветан Цветанов и Делян Добрев за клевета – ВИДЕО

БСП Елена Йончева концесия летище София

Депутатът от БСП Елена Йончева се закани да съди Цветан Цветанов и Делян Добрев за клевета

„Те в продължение на месеци говорят клевети по мой адрес. Неща, които нямат нищо общо с действителността и съм сигурна, че тези двама души ще бъдат осъдени”, посочи журналистката-депутат.

Цветанов: Не смятам, че съм обидил Елена Йончева по начин, от който тя може да се възползва от правната си възможност

„По-добре да не го коментирам. Всеки е в правото си да твърди, каквото иска. В страната има разделение на властите и всеки може да потърси своите права в компетентния съд или в компетентната институция, която има отношение – Комисията по дискриминация. В тази връзка нека да бъдем малко по-позитивни, а не да излизат новини от парламента за омраза и разделение“, коментира съдебните намерения на Йончева председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той обясни, че уважава Елена Йончева като разследващ журналист, до момента, в който не се занимава с политика. „Вече няма тази обективност във всичко това, което беше изговорено във всичките тези месеци, участвайки в нейната парламентарна група. Не смятам, че някъде съм я обидил по начин, по който тя действително може да се възползва от тази си правна възможност. Това е нейно право, нека си направи съответните искания“, заключи Цветанов.

„В България за голямо съжаление, когато започнат журналистически разследвания, намират начин да ви притискат. Така се случи с оградата, когато направихме филма и събрах достатъчно материали, които са в Прокуратурата и в ДАНС. Един вицепремиер ме заплаши два пъти, че ще ме даде и на прокурор, и на съд“, посочи още Елена Йончева.

„Когато дадохме информация за водата в Хасково, че Министерството на здравеопазването в продължение на половин година е знаело, че тя е заразена с уран, тогава бившият министър на здравеопазването каза, че ще ме даде на съд. Когато показахме цялата схема в Хасково как един депутат, областен координатор на ГЕРБ, е създал практически феодална структура в общината, събрахме всички документи и ги дадохме в Прокуратурата, за съжаление, още нямаме отговор, защото документите са придвижени в Специализираната прокуратура, отново бях заплашена, че ще бъда дадена на съд“, допълни червената депутатка.