Елен с три рога -вижте къде живее

 В горите в щата Мичиган е било забелязано животно с необичайни допълнителни атрибути на главата – рядък елен с три рога.

Съществото е снимано между покритите със сняг дървета в Мичиган от фотографа-любител Стив Линдберг.

Големият мъжки елен беше хванат в кадър, гледайки директно в обектива. От дясната страна на главата му има рог с пет разклонения. Но изглежда, че аномален растеж е причина за поява на два отделни рога от другата страна на черепа му един до друг.

Линдберг отбелязва, че животното е видяно „с приятелката си“.

Снимката е направена на 10 ноември, пет дни преди началото на ловния сезон.

След като е ловувал цял живот Линдберг каза пред „Детройт Фри прес“, че решил преди шест години да снима елени с камера, вместо да ги отстрелва.

75-годишният Линдберг, който сега има за цел да публикува снимка на ден в социалните мрежи, заяви, че най-вече те ще са на диви животни, защото хващането в кадър много прилича на лов.

Той каза, че е наблюдавал елените няколко часа.

Мъжкият беше с малка сърна и той предполага, че не е искал той да се приближи твърде много до нея. На следващия ден създанието изчезнало от района.

„В края на деня ще бъда честен с вас. Бих искал да направя още снимки на този елен. Бих искал да видя дали ще се върне през следващата година „, заяви Линдберг пред новинарския канал WVLT.

„Надявам се той да остане в безопасност“, написа един човек във Фейсбук, след като Линдберг публикува снимката, докато няколко други казаха, че той ще стане „трофей“ за ловец.

Гай Мурхед предположи, че животното „трябва да е счупило роговете си в ранна възраст или да ги е разделило, когато е бил разгонен и се бил с друг елен“.

Ветеринарят Стив Едуардс, от Лейквю в Мичиган, каза на „Детройт Фри прес“, че еленът е нормален и здрав. Той каза, че е възможно нещо да се е случило, когато еленът е бил ембрион преди раждането.

Еленът с три рога вероятно е „един на милион“, добави той.

- реклама -