Македония
сн. БГНЕС

Елен Конвей-Муре: Франция не иска да блокира присъединяването на РС Македония към ЕС

„Ние разбираме, че подаденият сигнал е много отрицателен и не искаме той да предизвика реакция срещу Франция и нейната позиция, но трябва да се разбере, че това послание не е отрицателна активност спрямо Македония.“ Това заяви Елен Конвей-Муре, заместник-председател на френския Сенат и член на комисията за външни работи, отбрана и въоръжени сили. Та е на посещение в Скопие.

В интервю за МИА тя заяви, че Франция смята всички страни в региона за част от европейския континент, но днес е необходимо ЕС да се реформира отвътре.

Това не е вето или отхвърляне от страна на Франция, защото Франция не иска да блокира процеса, а само е негативно настроена по въпроса, защото може би днес ЕС не е подготвен да приема нови държави-членки и е необходимо да се разгледат някои критерии, които ще помогнат за присъединяването и приемането на новите страни кандидатки“, заяви Конвей-Муре.

По отношение на ратификацията на протокола за членство на РС Македония в НАТО от думите на Конвей- Муре не стана ясно кога Париж ще бъде готов с одобрението на документа. Сенаторката не можа да каже дали това ще се случи преди срещата на върха на Алианса в Лондон.

- реклама -