Нестор Ел Маестро ЦСКА Любо Пенев

Ел Маестро се гласи да поеме Хановер

Бившият треньор на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро е кандидат за поста в Хановер, съобщи „Кикер“. В момента тимът се води от Томас Дол, но неговото оставане не е сигурно. През този сезон Хановер изпадна от елита и през следващия ще е във Втора Бундеслига.

Клубният президент Мартин Кинд обяви, че през тази седмица ще представи новия спортен директор. Предишният – Хорст Хелд – бе уволнен през април.

Дол вече заяви, че не знае какво е бъдещето му. „Не мога да кажа нищо ново“, обясни той след загубата с 1:2 в Дюселдорф в неделя. Една от спирачките пред Кинд е неустойката, която той трябва да плати на Дол, ако го уволни. Хановер загуби 30 млн. евро в последните два сезона.

Ел Маестро и двама треньори от младежките отбори

При уволнението на Андре Брайтенрайтер през зимата основните кандидати бяха двама – треньорите на младежките формации Кристоф Дабровски (до 23 г.) и Щефан Шмит (до 19 г.). Тогава обаче Кинд предпоче Дол. Сега освен Дабровски и Шмит, в списъка е и бившият треньор на ЦСКА-София. Ел Маестро вече работи в Хановер – между януари 2010-а и декември 2013-а. Тогава той бе помощник на Мирко Сломка. После той работи в Спартак Търнава в Словакия, където стана шампион. През лятото сърбинът дойде в София, но през февруари бе уволнен, за да бъде назначен Любо Пенев. Който пък наскоро си тръгна от червените.

- реклама -