Ел Чапо чака окончателната си присъда в изолатор

Най-могъщият наркобос в света очаква окончателната си присъда в затвор в САЩ. Часове делят Ел Чапо до окончателната му присъда.

 

Хоакин Гусман, както е истинското му име, е изолиран в килията си 23 часа в денонощието. Строгите мерки бяха наложени срещу наркобоса след като два пъти избяга в Мексико. Сега той може да вижда само адвокатите си и дъщерите си близначки.

Дори жена му не може да го посещава.

Ел Чапо беше екстрадиран в САЩ на 19 януари 2017 г. Процесът срещу него продължи 3 месеца. По делото бяха описани жестокото насилие и корупция на картелите, ръководени от наркобарона. Той беше признат за виновен по 10 обвинения. Сряд тях и за това, че в продължение на 25 години е бил един от ръководителите на могъщия картел „Синалоа“. Той е отговарял за износа на стотици тонове кокаин към САЩ.

Адвокати му поискаха от федерален съдия да разреши нов процес срещу мексиканския наркобарон. Като мотив беше изтъкнато, че журито неправомерно е следяло медийното отразяване на процеса.

Очаква се присъдата му да бъде обявена до часове.

Ако няма изненади, той ще получи доживотен затвор.

„Най-известния престъпник на съвремието“.

В продължение на повече от 20 години Гусман беше най-издирваният престъпник от американските власти. Той беше и първият след Ал Капоне, определен като обществен враг номер 1 от чикагската Комисия по углавните престъпления.

- реклама -