Екстрасенс на КГБ се прави на Дядо Ванга

Бивш екстрасенс, работил за КГБ, на стари години придоби слава като Дядо Ванга и в момента народите на няколко азиатски и европейски страни са луднали по него.

Роден през 1936 г., Иван Фомин се превръща в истинска суперзвезда само преди няколко месеца, когато телевизия НТВ излъчва за него репортаж. Човекът се оказва истински феномен, на когото дълго време са обръщали внимание само съгражданите му, а е работел и за някои от най-секретните проекти в Съветския съюз.

Място

Иван свързва живота си с Воронежка област. Ражда се в село Малые Алабухи, а сега живее в град Борисоглебск. Имал е типично детство по време на войната и след това в оскъдните години, които закаляват характера му. Веднъж баща му изчезва по време на лов и започват да го търсят. Тогава за пръв път се появява дарбата на Иван. Той казва, че имал силни видения за баща си, все едно го наблюдава през някакъв бинокъл. Малкият познава, че татко му е жив и дори казва мястото и часа, когато бащата ще се появи. Така се и случило. По това време никой не обърнал внимание на тази дарба.

Военната си служа Фомин изкарва в Закавказието. А след това работи в секретния град Воронеж-45, но скоро се уволнява от армията. Мести се в Борисоглебск, става журналист. В местния вестник отговаря за селскостопанския отдел. Казва, че цял живот пише стихове и разкази.

Моркови

Моркови стават причина жената на Иван Фомин да се убеди, че той има някакви необикновени способности. По това време той бил на 43. Жената Валентина забелязала, че всичко, посадено от мъжа й, се прихваща и израства, докато нейните се затрили. Пробвала отново, този път с репички. Резултатът бил същият. Валентина страдала по това време от варикозно разширение на вените. След случая с разсада тя помолила мъжа си да я излекува. Речено-сторено, и на четвъртия сеанс жената се оправила.

Мълвата за екстрасенските способности на Фомин се разчула и скоро целият град се редял на опашка Иван да го лекува, а след това започнали да идват и от други населени места. Разбрало се също, че има и ясновидски способности.

Профайлър

Тогава се появили и учени от академията на науките. Александър Спиркин, философ и екстрасенс, лично се уверил във възможностите на Фомин. И скоро го включил сред екстрасенсите, работещи в секретната група на КГБ по биоенергетика. Там колежка му станала популярната и у нас Джуна.

В тези времена Фомин започнал усърдно да сътрудничи и на милицията, като често откривал изчезнали хора и помагал за разрешаването на заплетени тежки случаи. Работел като истински профайлър. За съвет към него започнали да се обръщат политици, космонавти, учени, военни. Членове на Централния комитет на КПСС също се заинтересували от способностите на Фомин и той започнал да изгражда около тях биоенергична защита.

Ясновидството на Иван Фомин също било изразено. През 1988 г. той предупредил за опустошителното земетресение в Армения, където загинали поне 25 000 души. Твърди се, че видял рухването на кулите близнаци в Ню Йорк при терористичните атаки през 2001 г. А няколко месеца преди катастрофата с хеликоптер на Александър Лебед Фомин го предупредил, но генералът, който по това време бил губернатор на Красноярския край, не взел мерки.

Шах

Фомин предупредил Елцин за атентата срещу него, като се обадил на шефа на охраната му Александър Коржаков и така го избегнали. През 2002 г. спасил живота и на Путин, като отгатнал къде има поставен взрив по маршрута му. След това получил благодарствена телеграма от администрацията.

Направил няколко предсказания на шахматиста Гари Каспаров и легендарният световен шампион по шахмат казва, че всяко едно от тях се е сбъднало, но не уточнява какво точно му е казал Фомин.

В медиите е популярен и като бойния екстрасенс на КГБ. Нашият Дядо Ванга – така преди време НТВ нарече Фомин, когато направи репортаж за него и го превърна в знаменитост. Дядо Иван живее в дома си в Борисоглебск, където цери хора и опитва да им помогне. Прави и предсказания, като казва, че числото 17 постоянно му се явява и смята, че ще е много важно за историята. Медиите първоначално смятаха, че става въпрос за 17 септември, после решиха, че ще е този 17 март.

За сравненията с Ванга от ТВ канала казват, че те не са го измислили, а народът във Воронежка област така го наричал. На север от нас Ванга е синоним на пророчица и лечител и сравнението с нея е абсолютен еталон за възможности в тези области. Всяка година се появяват стотици предсказания на Ванга, какво била казала по този или онзи повод и тълкувания за тях – много са фалшиви, но има и истински думи на българската пророчица. Постоянно се появяват и наследници на нейните митични сили.

- реклама -