Баневи Николай Банев

Екстрадират Николай и Евгения Баневи от Ница в България

Днес Евгения и Николай Баневи ще бъдат върнати от Ница в България.

Според главния прокурор Сотир Цацаров Специализираната прокуратура незабавно ще предяви ново актуализирано обвинение, задържане за 72 часа и незабавно искане за постоянно задържане в ареста.

Полетният график е утвърден и е работа на ГД „Охрана“ към Министерство на правосъдието. За нас е важно самото пристигане и организацията, която е свързана с по-нататъшните действия по разследването, подчерта още главният прокурор.

На 21 ноември френският апелативен съд в Ница даде съгласието си за предаване на семейство Баневи на българските власти. След краткото заседание Николай Банев беше отведен към затвора, в който е задържан. Евгения Банева трябваше да изчака полицейска кола и заедно с още няколко задържани жени да бъде отведена към затвора в Марсилия.

Баневи бяха задържани във френския град Ница в края на октомври след издадена от българските власти европейска заповед за арест. Заповедта е във връзка с разследване на приватизацията на девненския завод „Полимери“, укриване на данъци, финансови машинации и сговор за престъпления в чужбина.

- реклама -