Eксшефът на „Кинтекс“: Нинова е разрешавала износ на оръжие за Украйна

Корнелия Нинова, бивш министър на икономиката, до преди месец и половина – два е разрешавала износа на оръжие за Украйна.

Страната ни е изнесла 4200 тона оръжие за Украйна през полско летище, равняващи се на 212 тира с продукция.

Това каза бившият директор на „Кинтекс“ ЕАД Александър Михайлов.

Бившият министър на икономиката Корнелия Нинова заяви, че много зорко ще следи работата на служебния министър.

По думите на Михайлов, ако той издаде разрешения за износ на оръжия, Нинова ще е „първата, която ще излезе и ще каже:

Ето, служебното правителство разрешава износ на оръжия за Украйна през трети страни! – сякаш тя не го е правила допреди месец и половина-два.

Крадецът ще вика „Дръжте крадеца”, подчерта бившият шеф на „Кинтекс”.

Той пожела да алармира обществото за два по-големи проблема, които Нинова оставила в „тежко наследство” в Министерство на икономиката.

„На първо място – в последните два дни тя призна, че месец и половина-два не е свиквала заседание на междуведомствената комисия и са се натрупали нови заявления за износ на оръжие за близо 1 млрд. евро.

Това е безобразие от нейната страна. На второ място – безобразията в областта на назначенията, които тя извърши през последните 6-7 месеца.

Без конкурси тя подмени ръководствата на 90% от държавните фирми, подопечни на Министерство на енергетиката”, каза в Михайлов.

По думите му син на Емилия Масларова е едно от фрапиращите назначения, които бившият министър на икономиката е направил.

Според бившия шеф на „Кинтекс” Корнелия Нинова се е опитала да заложи капан на президента Румен Радев, бавейки огромно количество продукция, за сметка на бранша.

- реклама -