Ексшефът на „Булгаргаз“: Имаше огромен натиск

Ексшефът на „Булгаргаз“ разкри, че в последните седмици е имало огромен натиск. Николай Павлов, уволнен заедно с останалите членове на ръководството в петък в края на работния ден, заяви, че са били

освободени без никакви мотиви от БЕХ.

Той разкри, че са научили вечерта около 20.00 часа от медиите и подчерта, че върху ръководството през последните няколко месеца е упражняван огромен натиск. Николай Павлов отрече и всички обвинения към държавното газово дружество, което управлява от няколко години.

Даниел Митов: Смяната на ръководството на „Булгаргаз“ е връщане на посредниците в енергетиката – Flashnews

„Ставаме

свидетели как се погазва законът

за публичните предприятия и лекотата, с която се прави, е изумителна. В последните няколко месеца ръководството е подложено на огромен натиск, не се подбират средства, с които се мачка ръководството“, заяви Николай Павлов пред bTV.

Отстраненият изпълнителен директор на държавното дружество е

под карантина заради коронавирус

и се включи по вайбър.

„Ние сме в отлично финансово състояние. Миналата година регистрирахме най-успешната година в историята на „Булгаргаз“, каза Павлов и обясни, че това не е на гърба на потребителите, защото надценката е не повече от 1,4% за миналата година.

„Имаше проверка,

имаше предварителен доклад

с несъстоятелни констатации, опровергали сме ги всички до една. Изпратили сме нашите коментари на БЕХ“, разказа Павлов.

Иван Топчийски, новият директор на „Булгаргаз“: Преди три дни разбрах, че ставам директор на дружеството – Flashnews

Уволненият шеф на „Булгаргаз“ беше категоричен, че не е вярно твърдението, че са точили газ от хранилището в Чирен.

„Ние сме изпълнили

на 100% нашето задължение

по плана за извънредни ситуации, подписан от министъра на енергетиката. Друг е въпросът другите доставчици дали са успели. „Булгаргаз“ не е оператор на газохранилището, ние го използваме като всеки един друг доставчик“, обясни Николай Павлов.

Той подчерта още, че дружеството „не строи газовата връзка с Гърция, а е само търговец, който доставя газ“. Павлов нарече „поредната лъжа“ другото обвинение на управляващите към „Булгаргаз“, а именно, че са продавани количества на по-високи цени на фирми за износ в чужбина.

„Това

не отговаря на истината,

това е поредната лъжа. „Булгаргаз“ удовлетворява всички заявки и едва ако останат свободни количества, ние ги продаваме на борсата на най-високата възможна цена“, обясни Николай Павлов.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено