Тайланд Банкок болница експлозия бомба ранени

Експлозия във военна болница в Банкок – 20 души са ранени

Малка бомба избухна във военна болница в тайландската столица Банкок, ранявайки най-малко 20 души, съобщиха от полицията.

Инцидентът идва три години, след като армията поема контрол в политически нестабилното кралство.

„Според първоначалните съобщения става въпрос за бомба… има над 20 ранени“. Това заяви заместник-началникът на националната полиция ген. Сривара Рангсибрахманакул.

Взривът е прогърмял в понеделник сутринта на територията на държавна болница в Банкок в чакалня за военни пенсионери. Първоначално се съобщаваше, че причина за експлозията може да е неизправност в климатичната система.

Днес в Тайланд се отбелязват три години от военния преврат в страната, в резултат на който на 22 май 2014 г. на власт дойде генерал Прают Чан Оча, който обеща да върне страната на пътя на демокрацията след година, в която да бъдат приложени мащабни политически реформи. Седмица преди днешната дата, на 15 май, в сградата на Националния театър в Банкок отново имаше взрив, при който бяха ранени двама души. След този инцидент властите призоваха за засилени мерки за сигурност, тъй като съществуват „групировки, които се опитват да дискредитират правителството“ в навечерието на годишнината от преврата.

- реклама -