сн. Daily Mail

Експлозия избухна в лондонското метро – СНИМКИ и ВИДЕО

Самоделно взривно устройство избухна във влак по линията в Парсънс Грийн, югозападен Лондон. За сега се съобщава, че след взрива е имало и малък пожар, в следствие на който има пострадали хора.

BBC съобщи, че офицери от полицията и службата за бърза помощ са пристигнали на мястото, следвайки съобщения в социалните медии за „експлозия“ в един от вагоните на метрото.

Броят на ранените достигна 22-ма души, съобщи Националната здравна служба на Великобритания. Смята се, че никой не е в застрашаващо живота състояние.

Пред Daily Mail свидетели разказаха, че е избухнала пазарска торбичка от Lidl, в която е имало пластмасова кофа

Тя е „изпратила огнена топка надолу по вагона“. В следствие на това хора са получили изгаряния, основно в областта на лицето. Снимките са правени от пътници, пътували в злощастния вагон.

От кофата ясно се виждат стърчащи жици, което води до извода, че в нея е имало взривно устройство. За сега от полицията не потвърждават обаче, че става дума за бомба.

Един от пътниците от влака, в който е избухнало адското устройство разказа, че след взрива имало „стена от пламъци“, които са обхванали косите и лицата на много от пътниците.

В паниката няколко души разказаха, че се е появил слух, че в метрото има въоръжен мъж с „нож или пистолет“, но за сега няма потвърждение на подобна информация.

Репортер твърди, че в метрото е открита втора бомба, която не е избухнала

Хората са изпаднали в паника и са започнали да скачат ужасени от влака, в който е избухнал взрива. При последвалата евакуация също има пострадали в тълпата.

Полицията в Лондон: Взривът в метрото се разглежда като терористичен акт

Служители от командването за борба с тероризма разследват инцидентa във влак на метрото в Лондон тази сутрин, съобщиха официалното от полицията във Великобритания.

„Случилото се тази сутрин бе обявени като терористичен акт от комисар Нийл Басу, старши национален координатор по въпросите на полицейските операции. Служители от Metropolitan Police Service и British Transport Police се отзоваха на сигнала заедно с колеги от Лондонската пожарна служба и Лондонската служба за бърза помощ. Понастоящем има данни за редица хора, които са претърпели наранявания. Станцията остава затворена и съветваме хората да избягват района“.

Мей свиква комисията Кобра по спешност

Премиерът Тереза Май ще председателства заседанието на правителствената комисия за извънредни ситуации в Кобра този следобед, за да обсъди терористичния инцидент в Парсънс Грийн.

 

- реклама -