Експлозия на улица в Лион: Има ранени, бомбата е съдържала винтове и болтове -СНИМКИ, ВИДЕО

Единадесет души са ранени след експлозия във френския град Лион, сред тях има и едно дете, съобщава телевизия BFMTV. Причината за взрива е пакет с взривни вещества. Сред пострадалите е и 8-годишно дете. Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че става дума за нападение.

 Ранените вече са настанени в медицински заведения.

Експлозията е избухнала на улица „Виктор Юго“ около 17.30 часа местно време. В близост до мястото на инцидента има магазин за закуски. Целият район е отцепен от полицията.

Полицейски източник каза пред AФП, че пакетът с експлозива е съдържал „винтове или болтове“ и е поставена пред пекарна на ъгъла на две популярни улици.

Президентът Еманюел Макрон нарече взрива „атака“ по време на интервю на живо във Фейсбук, като добави, че „за момента“ няма съобщения за загинали.

„Не аз трябва да казвам за жертви, но изглежда, че няма жертви. Има наранявания, така че очевидно мисля за ранените и техните семейства“, каза Макрон.

 Местните власти призовават гражданите да избягват мястото на инцидента. Районът, където се разигра трагедията, е отцепен от полицията. Разследването е поето от Антитерористичната дирекция във френското вътрешно министерство.

- реклама -