Експертиза: Семерджиев е карал със 166 км/ч преди катастрофата на бул. „Черни връх“

Експертиза: Семерджиев е карал със 166 км/ч преди катастрофата на бул. „Черни връх“. Георги Семерджиев, обвинен за тежката катастрофа през юли на столичния бул. „Черни връх“, при която загинаха две млади жени, е карал със 166 км/ч в нощта на инцидента.

Той е минал и на червено.

Това показва експертиза, направена във връзка с разследването, каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

При разследването на случая са разпитани близо 70 човека. Чакат се още четири експертизи. До момента Семерджиев има пет обвинения – държане на наркотици, управление на превозно средство след употреба на наркотици, причиняване на смърт на две лица, като е управлявал автомобил

без книжка, използване на фалшиви

номера на автомобила и фалшива швейцарска книжка. Последното е установено със специална експертиза, каза Милева.

Прокуратурата е установила, че полицай е помогнал на Семерджиев да се снабди със стълба и да се качи в дома си, тъй като е изгубил ключовете си.

Няколко дни след инцидента прокуратурата повдигна обвинение на Георги Семерджиев за предишно провинение. В кръвта му на 10 юни са били намерени амфетамин и метаамфетамин, каза тогава заместник градският прокурор Христо Кръстев. Тогава Семерджиев е избягал, след като е тестван с дрегер,

който е показал и наличие на алкохол.

Подробен доклад след инцидента показа стряскащи данни, каза пред медиите служебният вътрешен министър Иван Демерджиев вчера. 40 души в МВР са нарушили задълженията си или не са изпълнявали това, което трябва по закон, каза министърът.  За полицай Симона Радева има доста данни и тя подлежи на уволнение. Става дума за несъвместими действия от нейна страна. Тя е помогнала на Семерджиев да избегне наказания, посочи Демерджиев.

Градската прокуратура в София вече започна разследване и по това направление. То е за търговия с влияние и престъпление по служба срещу служители на МВР. По това дело няма представени материали за 40-те униформени служители, оповестени от МВР, каза Милева.

Отделно от това прокуратурата работи и по линия на покровителстване, посочи още говорителят на главния прокурор.

- реклама -