президент назначение съветник външна политика вероника орбецова Консултативен съвет по национална сигурност Радев съболезнования катастрофа Микре среща Румъния Австрия България стратегически съвет Иво Христов вето Закон за военното разузнаване президенство, позиция, д-р Данчо Пенчев, оставка президент, вето, Закон за търговското корабоплаване президентството, Кирил Петков, "Труд", опровержение

Експерти: Очакваме балотаж с класически сблъсък между Румен Радев и проф. Анастас Герджиков

Балотаж с класически сблъсък между Румен Радев и проф. Анастас Герджиков. Това прогнозираха в студиото на „Здравей, България” политологът Стойчо Стойчев и социологът Андрей Райчев.

„Силни кандидати – много, но пък партийната подкрепа за тях не е без значение, когато се отива на първи тур”, коментира Стойчев.

„Лозан Панов се държи срещу Радев. Той очевидно мисли, че е на балотаж, защото през цялото време говори против Радев. Проблемът му е Герджиков. Това е удивителна и много типична за сините като психика фигура”, смята Райчев, който определи кандидатурата на Панов като голяма изненада.

Стойчев също сподели, че е останал изненадан от риториката на Панов, насочена срещу Радев. По думите му така председателят на ВКС се опитва да се позиционира като алтернатива.

 

- реклама -