Кольо Колев, Георги Харизанов компромат Барселона премиер
Снимка: Кадър Нова телевизия

Експерти: Компроматът срещу премиера е некадърно скалъпен „кьор фишек“

Компроматът срещу премиера Борисов е „кьор фишек“.

Не мога да разбера къде е връзката с Борисов.

„За да стане едно нещо компромат, трябва да е изработен, както трябва. В случая не виждаме нищо подобно. Има красиво хубаво момиче, което живее в хубава къща, но какво от това? Къде е връзката с Борисов? Единственият проблем би бил, ако се установят корупционни сделки”.

Така социологът Кольо Колев коментира в ефира на Нова телевизия публикацията в испанското издание „Ел Периодико”.

В нея се твърди, че властите в Каталуния проверяват връзки на българския премиер по разследване за пране на пари. 

По думите Колев компроматът затъмнява истинските проблеми в страната. „Замърсени реки, пресъхнали язовири, тол системата. Това са важните неща”, категоричен е той. „Това са проблемите и изведнъж се появява един кьорфишек, пускаме от храстите един заек и всички „е, ето, къща в Барселона“, да ви имам проблемите“, заяви Колев.

Според него обаче Румен Радев не е замесен, а по-скоро е некадърно спретнат компромат на „някоя партийка“. „Дълбоко се съмнявам, че това е работа на президента. Ударът е толкова некадърен, че си мисля, че е по някаква партийна линия, на някаква политическа партийка“, каза Колев.

„Доколкото разбирам каталунската полиция отказва да каже срещу кого тече проверка. В резултат на това ние получаваме 8 статии, които отразяват евродепутатът Елена Йончева. Не знам защо целият бивш екип на президента се занимава с тази публикация“, каза Георги Харизанов от Института за дясна политика.

На въпроса дали е добре Испания да излезе с официално изявление дали разследва, или не Борисов Харизанов заяви, че е „добре, разбира се, но ако може, да е официално, не от някакви медии“.

„Такива неща се случват всеки ден. Медиите с това се издържат – да публикуват срещу пари подобни безсмислици“, каза още Георги Харизанов.

- реклама -