Експерт за акцията на европрокуратурата: Разследва се грандиозна измама, става въпрос за милиарди

Става въпрос за грандиозна измама, става въпрос за милиарди. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия енергийният експерт Красимир Манов по повод разследването на европрокуратурата за злоупотреби при търговията с вредни емисии.

От години различни неправителствени организации подават сигнали срещу такива дейности, свързани с Ковачки. В България тази търговия е за милиард лева годишно. Става въпрос за огромно укриване на въглеродни емиси. За да крият тези неща, те дори не издават фактури на физическите лица и по този начин се укрива дейност, заяви Манов.

Става въпрос за гигантска, грандиозна корупция и за един от най-приближените хора до властта през последните годни. Идва въпросът защо тези неща са проспивани от българските институции през годините. Разковничето трябва да се търси в съдебната система. Всички дела там падат. Решенията се вземат от съда, но зависи как прокуратурата ще повдигне обвинение. Става въпрос за огромен чадър, подчерта енергийният експерт.

Всичко се разпределя в един кръг, добави той.

Ако институциите по веригата си вършат работата, тази дейност няма да може да бъде укривана, категоричен е Красимир Манов.

По думите му укриването на тази дейност представлява национално предателство.

- реклама -