Експеримент „Какво са жените?“ специално за дамите за 8 март

Даряват 1 лев от всяка доставка на храна на женския празник за борба с техни проблеми.

Експеримент с една от най-сложните задачи – да установи „Какво са жените?“ набира
популярност в интернет. Видеото е заснето в чест на Международния ден на жената и в него участват мъже и жени на различна възраст, семейни и необвързани, с различни професии и интереси. Целта на експеримента е да установи как всеки от поканените да участват би описал жената в една дума.


„Любов“, „Вселена“, „Мелодия“, „Смисъл“ са само част от асоциациите, които хрумват на хората, попитани какво за тях е жената. Трогателното видео успя да събере десетки хиляди гледания само за часове и се превърна в поздрав, разпространяван в социалните мрежи.
Експериментът е дело на платформата за доставки на храна Takeaway и целта му освен да поздрави и изненада дамите е да популяризира инициативата, която компанията предприема на 8 март. По 1 лев от всяка осъществена доставка на храна в празничния ден ще се даряват на Български фонд на жените. Организацията работи по програми за защита правата на жените, борба с домашното насилие, окуражаване за по-активно участие в обществено-политическия живот, постигане на равни възможности и други.


„Дарявайки 1 ЛЕВ от името на нашите клиенти в помощ на Български фонд за жените, ние заедно помагаме на наистина значима кауза. Денят на жената е специален ден и всички жени трябва да могат да се почувстват специални“, коментира инициативата регионалният директор на Takeaway.com за Югоизточна Европа Владимир Давчев.

„Надяваме се да вдъхновим хората да се обърнат към специалните за тях жени и да изразят своята признателност и любов към тях. Същевременно искаме да предоставим възможност на всеки да стане част от инициативата и да има своя личен принос към жените на България и към решаването на техните проблеми“, допълва брандмениджърът Елеонора Димитрова.

- реклама -